Úterý 29.5. + Shrnutí rozchodů

Zdravím, přátelé!

V úterý si, jak jsme se shodli, shrneme své znalosti o partnerských vztazích, čímž je budu pokládat za uzavřené. Přednášku na téma sexualita máme slíbenou až na září, ale za to bude opravdu odborně zpracovaná.
V úterý v 18:45 se tedy na vás těším, přijdťe hlavně ti, co jste v posledních dvou měsících hodně chyběli.

 

 

ROZCHODY

.        Měníme věci, protože vždycky doufáme, že to potom bude lepší. Pak si řekneme – měla jsem vydržet v tu dobu, kdy bylo všechno náročný.  Musíme být schopní dlouhodobě vydržet v situaci, ve které se necítíme dobře. Tohle je totiž síla křesťanství.

·         V dlouhodobém vztahu je velmi riziková hranice 5 let; v tu dobu už jde o stereotyp, takže je důležité se rozhodnout. Pokud vztah těch několik let skutečně funguje a vidíme, že k sobě patříme, tak ikdyž pak nastane období laxnosti, je potřeba ignorovat city a prostě se vzít.

·         Čím méně rozchodů, tím lépe pro naše budoucí manželství; člověk, který se jednou spálil, si hodně dobře rozmyslí, jestli se znova přiblíží k ohni.

·         Na druhou stranu, pokud během těch pěti let narazíme u partnera na takové vlastnosti, o kterých VÍME, že bychom s nimi ndokázali žít (velmi odlišný žebříček hodnot, násilnické sklony, alkoholismus, netolerance křesťanství, nesnesitelná žárlivost, jakékoliv závažné extrémy), měli bychom v sobě najít sílu se s partnerem rozejít. Neměli bychom od něj snášet víc, než víme, že jsme schopni unést.

·         „Nevím, jestli mám zůstat nebo ne.“ „Tak si táhni!“ Chce ten druhý ten vztah zachránit nebo ne? Spousta rozchodů by se vůbec nestala, kdyby ten druhý to svým vztekem nepodpořil.

·          Pokud chceme pomoct, musíme se pokusit aktivovat modul péče o nemocného. („Odstěhuju se od tebe.“ „Šššš, to bude dobrý.“)

·         Myšlenky mají neskutečnou sílu. Jakmile začnou mít představy o někom jiným než o zákonným partnerovi, je něco dost špatně a musim to začít řešit.

·         Mnohem víc mě mrzí minutí cíle, který je blízko. Čím víc o cíli sním, tím blíž mi přijde a tím víc po něm toužím.

·         Ve fantazijní fázi vztahu je důležité se neodstřihnout od běžného života, nepodléhat fantazijím, nehádat se s imaginárním expartnerem

Diskusní téma: Úterý 29.5. + Shrnutí rozchodů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek