Shrnutí filmu a úterka 10.4.

Čau lidi!

  • Honzo, díky moc za včerejší agapé a přeju všechno nejlepší k narozeninám!
  • Jsem moc ráda, že mezi nás včera přišla Dominika B. a bude skvělý, když se z ní stane pravidelnější účastník. :)
  • Film
    Jako hlavní myšlenky jsme určili tohle:
    V lásce jde o vytrvalost; pokud jsme složili před Bohem slib, měli bychom udělat všechno proto, abychom jej dokázali dodržet.
    Jsou situace, kdy naopak musíme být schopní se své lásky vzdát, pokud je to pro toho druhého to nejlepší co můžeme udělat - tohle platí spíš pro vztah, ne pro manželství. Jde o nejvyšší druh lásky, jež Řekové nazývali agapé. Tato láska je naprosto nesobecká a jde jí vždy o dobro toho druhého. Zajímavé je, že vlastně nezáleží, co k tomu člověku cítíme; pokud se nějakým způsobem postaráme o to, aby byl šťastný, řídíme se podle agapé.
    Pokud jsme ochotni svůj vztah naplno odevzdat Bohu, spoustu toho získáme, ač je to rozhodnutí velmi těžké, protože dopředu samozřejmě nevíme, co přijímáme.

     
  • Dále pak jsme diskutovali s p. Součkem na téma Přes lidi k Bohu a naopak. Dozvěděli jsme se, že naše cesta k Bohu povede vlastně hlavně přes lidi, kteří nás mohou inspirovat různým způsobem - ať už svým vlastním vztahem k Bohu nebo tím, že poukážou na některé naše chyby. Bůh si k nám našel cestu skrze Ježíšovo lidství, kterým dal najevo, že my lidé nejsme jen bezvýznamní tvorové, ale že jsme pro Něj skutečně důležití a že jsme mu stáli za to, aby se pro nás stal člověkem a zemřel za nás. Také jsme se dotkli jiných témat, například povolání (pokud člověk cítí strach nebo až odpor k nějakému povolání, znamená to, že to skutečně není pro něj; Bůh po nás nechce, abychom zbytečně trpěli) nebo dokonce kritérií, podle kterých člověk může vstoupit do Nebe (nemusí být věřící pokud Boha nepoznal, ale musí žít podle poznané pravdy a vlastního svědomí). Přednáška to byla velmi rozmanitá a obohacující, každý si z toho určitě odnesl svoje. Víc takových :)


    To je asi všechno, děkuju všem zúčastněným za jejich včerejší přítomnost a za modlitby :)


    Zuzka

     

Diskusní téma: Shrnutí filmu a úterka 10.4.

:)

Líbí se mi, že sis toho všimla :)

Re: :)

znáš mě. Jsem všímavá :) Občas ale až moc..

titulek

Moc hezké shrnutí. Jen jedna legrační slovní hříčka: Honzo, díky moc za včerejší agapé..... a pokud se nějakým způsobem postaráme o to, aby byl šťastný, řídíme se podle agapé.... Láska prochází žaludkem! :D

Přidat nový příspěvek