Role

Už jsem to několikrát zmiňovala, ale nějak jsme se zatím nedohodli. Takže koho to zajímá, tady máte stručné shrnutí toho, co jednotlivé role zajišťují.

ANIMÁTOR
Animus je latinsky duše. Jde o takové jádro, lidi, kteří můžou být i v pozadí, ale mají svojí vizi a chtějí se podílet na vymýšlení témat nebo jednotlivých přednášek

Počet: 1-3
Na jak dlouho: spíš trvale, střídají se mezi sebou
Úkoly:
klíče

tvorba programu
aktualizace webu
koordinace ostatních funkcí
vedení modlitby
nástěnka


KECAL
Kecal je ten, kdo v ten den kecá, tzn. často bývá Kecalem někdo z Animátorů, nebo to může být Mariusz, p. Souček, speciální host nebo takhle. Upřímně, je to velmi zajímavý si to zkusit. Příprava programu není úplně jednoduchá, ale samotnému Kecalovi to hodně dá.

Počet: neomezeně a ideálně co nejvíc - jde o rotační roli
Na jak dlouho: pokud budou např. 4, pak je na každého dostane řada přibližně 1x za měsíc
Úkoly:
program
hra

vedení diskuze

PATRON
Vnímavý člověk s hezkým písmem a smyslem pro systém :) Zapisuje hlavní myšlenky, na které se ten den přišlo, pak je předá animátorovi nebo sám přepíše na web. Taky má přehled o zajímavých akcích, které se dějí ve farnosti i jinde.

Počet:
1
Na jak dlouho:
půl roku a déle
Úkoly:
zapisuje do kroniky
má seznam všech akcí


AJŤÁK

Tohle bude významná role pokud se budeme stěhovat do KCMT - tam je dataprojektor, že jo. Do tý doby je to role spíš příležitostná, v případě že se budeme chtít dívat na film, dokument, video nebo něco takovýho.
Počet: 1-2
Na jak dlouho: rotační, příležitostně
Úkoly:

webmaster
obsluhuje PC
případně instaluje dataprojektor


KUCHAŘ
Vcelku jasný, docela nenáročná role, ovšem je třeba přijít včas (a stihnout předtím nakoupit) a odejít jako jeden z posledních.
Samozřejmě je možný něco uklohnit doma a v tom případě si automaticky vzít peníze z fondu, aby se to pokrylo.
Počet: 1-2
Na jak dlouho: 2 měsíce
Úkoly:

má u sebe společný peněžní fond
nákup jídla
příprava čaje
mytí nádobí

 

Bude super, když se o role sami přihlásíte. Jo, sice je to další věc co máte zodpovědnost, ale nejsou to bůhvíjak složitý úkoly a jde taky o to, že když každý udělá trochu, dohromady toho získáme strašně moc.
Pokud náhodou nemůžete přijít a máte na starosti nějakou roli, sami se domluvte s někým jiným, aby to vzal za vás, nemusíte kvůli tomu kontaktovat Animátora, ten toho mívá i tak dost :)

Zuzka


 

Diskusní téma: Role

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek