Pár informací. Prosím, číst až do konce!

Takže pro ty, co se nemohli dostavit, takhle to vypadalo:

  • přišlo nás HODNĚ :) Měli jsme pár nových lidí - Maruška, Martin, Sláva, Viki a Lucka. Byli jste super, rádi vás uvidíme častěji!
  • Děkuju moc Honzovi za přednášku, Mariuszovi za přítomnost a navození veselé atmosféry, Martinovi za vedení modlitby a všem zúčastněným za přítomnost a názory :)

    Shrnutí přenášky na téma Jak to vidí Bůh:
  • často, když se nemůžeme rozhodnout, je dobrý se zastavit a zeptat se Pána, jak danou situaci vidí. Může nám to hodně věcí usnadnit a zároveň to omezí počet situací, kdy se cítíme provinile, že jsme se rozhodli špatně.
  • V životě projdeme spoustou zkoušek, z nichž spousta bude hodně obtížných a často budeme cítit, že je to nespravedlivé. Pravdou ale je, že Bůh má právo nám tyto zkoušky ukládat, jelikož tím prověřuje naší víru a zároveň dává nám samotným možnost se posunout dál a osobnostně vyrůst. K tomu mohou sloužit i lidé, kterým se dá také říkat úhlavní dobrodinci; ti nám znepříjemňují život, a naším úkolem je chovat se k nim i přesto dobře a odpouštět jim. Toho si Bůh cení ještě více, než když se chováme dobře k blízkým lidem.
  • čekat s modlitbou na dobu, až budu mít čas nebo až se na to budu cítit atd, není úplně správnej způsob. Bůh je s námi pořád, i ve chvíli, kdy my ho necítíme, i ve chvíli, kdy jsme v časovým presu nebo bez nálady. Měli bysme se pokusit mu nějakým způsobem oplatit Jeho lásku. Navíc modlitba je odměnou nejen pro Hospodina, ale především pro nás - mnohdy nám modlitba pomůže se zklidnit, nahlížet na situaci s odstupem a správně se rozhodovat. Co je ale důležitý říct: modlitba nemusí účinkovat okamžitě, a dokonce se může stát, že se "stav" zpočátku zhorší. To je s největší pravděpodobností zkouška naší víry a vytrvalosti. Pokud se vydržíme modlit i ve chvíli, kdy se nám nic nedaří, Bůh to hluboce ocení a nás samotné to opět obohatí.
     

Tak a teď je ju ještě jedna věc. Jde o to, že máme s Honzou zápisky z velmi kvalitní přednášky o sexualitě a myslíme, že bychom se s vámi mohli o nabyté znalosti podělit. Je to samozřejmě trochu citlivý téma, takže se chci zeptat:
Chcete, aby tohle vykládal Honza, já nebo někdo úplně jiný (odborník) ? A chcete to rozdělit na holky a kluky, každá skupina v jiný místnosti?
Pokud se nevyjádříte, vezmu si to téma já, protože Honza vykládal minule, tak aby si mohl odpočinout, ale vážně bych ráda znala váš názor. Koneckonců já to už slyšela, jde fakt o to aby to bylo přínosný pro vás ;)


Zuzka

Diskusní téma: Pár informací. Prosím, číst až do konce!

:-)

Odorník by byl rozhodně vhod. Na druhou stranu si myslím, že Zuzka svým způsobem odborná je ;-)
Možná by mi ale vadilo, kdybychom se měli rozdělovat na holky a kluky. Ve mně to nabuzuje dojem, že sexualita je něco o čem se nemá mluvit, mluvit jen v uzavřené skupině, nebo jen s někým... Podle mě by mělo být přirozené o tom mluvit jako o každém jiném tématu

Re: :-)

To se mi líbí :) Zkusím teda sehnat odborníka. Ale to může chvíli trvat, takže se budete tohle úterý budete muset spokojit s jiným tématem.

nazor

Nechci, abys to tema vypravela ty a nechci, aby to tema vypravel Honza a prijde mi vhodnejsi odbornik. Nevadi mi, pokud nebudeme rozdeleni. Asi tak.

Přidat nový příspěvek